Over Crea-Ti

Wie ben je, wat doe je?

Mijn naam is Tineke Kwant. In september 2012 heb ik mij ingeschreven als zzp-er met mijn bedrijfje Crea-Ti. Ik ben begonnen met behangen en schilderen .
Toen ik in april 2014 via marktplaats een grote schilder- en behangklus aangeboden kreeg op Boszicht; een particulier wooninitiatief voor jongeren met een verstandelijke beperking, zijn mijn werkzaamheden enigszins veranderd. Tijdens de klus daar kreeg ik namelijk de vraag of ik naast mijn klussen ook 1 dag in de week dagbesteding wilde geven aan de jongeren die er inmiddels woonden. Vrij vlot daarna kwam ook de vraag of ik weekenddiensten wilde draaien, waar ik per 1 januari 2015 mee ben begonnen. Inmiddels is dit nog verder uitgebreid en hebben ze me per 1 april 2016 een baan aangeboden als algemeen leidinggevende.

Naast het schilderen en behangen en mijn baan op Boszicht hobby ik wat met foto's maken. Op enkele stockpagina's verkoop ik wat van mijn foto's.

En ik heb ontdekt dat ik het erg leuk vind om van oud materiaal weer nieuwe dingetjes te maken. Zo heb ik onder andere van oude houten deuren een salontafel en een boekenkast gemaakt, heb ik mijn eigen schutting 'gerecycled en er een nieuwe schutting van gebouwd en heb ik van afvalhout een tuintafel gemaakt.

Waarom Crea-Ti?
Officieel ben ik afgestudeerd als vakleerkracht bewegingsonderwijs. Ik heb dan ook jaren o.a. als gymjuf op een basisschool gewerkt. Eind 2011 kreeg ik de vraag of ik mee wilde werken om families in ontwikkelingslanden te helpen. Omdat ik dat avontuur wel aan wilde gaan heb ik mijn baan opgezegd en ben mee gegaan.
In de jaren die volgden zijn we bezig geweest met het ontwikkelen van boerderijen waar, door middel van biologisch systemen (aquaponics en permacultuur), groente, fruit en vis wordt gekweekt. We zijn in Pakistan geweest om op de universiteit les over te geven over aquaponics. Eenmaal terug uit Pakistan kregen we ook het verlangen om naast de boerderij schooltjes op te zetten.
Half 2012 heb ik het plan voor schooltjes op me genomen en om mezelf te kunnen voorzien in mijn onderhoud ben ik gestart met Crea-Ti.

Inmiddels zijn we een aantal jaar verder en is het helaas nog niet gelukt om een boerderij met een school op te zetten.